Activiteiten en omgeving

Activiteiten en omgeving

Overloon is gelegen in het zuidelijk gedeelte van het Land van Cuijk, tussen Boxmeer en Venray. In het Land van Cuijk raak je niet snel uitgekeken. Er valt nog zoveel te ontdekken, Bijzondere bezienswaardigheden, unieke musea, evenementen met landelijke bekendheid, paradijsjes voor watersporters en prachtige natuur.

Het is vooral het heldhaftige verleden dat het Land van Cuijk zo bijzonder maakt. Vrijwel nergens anders hebben eeuwen van roerige vaderlandse geschiedenis zo nadrukkelijk hun sporen in het landschap en de dorpen achtergelaten als in deze regio. De grootste tankslag ooit op Nederlands grondgebied vond plaats in Overloon en het Oorlogsmuseum in Overloon geeft een indringend beeld van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Verder bevinden zich in Overloon het ZooParc, een dierentuin waar je rustig kan wandelen tussen de dieren, die gedeeltelijk vrij rondlopen en met mooi weer is het terras van ijssalon Clevers (bijna) altijd vol. Eenieder die daar een ijsje heeft gegeten weet waarom.

Wandelen en fietsen
Er zijn genoeg mogelijkheden om de te wandelen of te fietsen. Wij hebben een aantal routes klaarliggen maar vrij wandelen en fietsen is natuurlijk ook mogelijk. 

In de buurt ligt het Westerbeeks Dorpsommetje  

Winkelen
Winkelen kan in de steden  Boxmeer en Venray, beiden liggen ongeveer 12 km van d’n Twist. Venlo is zeker aan te bevelen om heerlijk te winkelen en ligt op ongeveer 30 minuten rijden met de auto.

De dichtsbijzijnde supermarkten vindt u in Oploo (de Spar) en in Overloon (De Plus).

Natuurwater
Niet ver van Overloon liggen ook de Kraaijenbergse Plassen, waar het zomers heerlijk vertoeven is in en rond de waterplas. Ook in Stevensbeek (10 km) is zwemmen in natuurwater (de Radioplassen) heerlijk.

De Maasheggen
De Maasheggen is het oudste cultuurlandschap van Nederland. Er is geen gebied in Europa waar natuur, landschap, economie én cultuur zo zichtbaar en langdurig met elkaar verweven zijn. Het heeft er voor gezorgd dat aan de Maasheggen de status van UNESCO Man & Biosfeer is toegekend. Als enige in Nederland.

Musea
Musea zijn o.a. in het Kasteelmuseum in Boxmeer, het Graafs museum, het Graafs Kazemattenmuseum en het Archeologisch Historisch Museum te Grave en de Beeldentuin te Cuijk.

Op loop afstand kunt u een bezoek brengen aan Jules Baltussen,  een smid die het ambacht tot kunst heeft verheven. Zijn werk wordt breed gewaardeerd. Niet alleen in Nederland.

 

Met een gids op pad
Wilt u meer weten over het Land van Cuijk? Boek dan een groeteractiviteit. Groeters zijn gepassioneerde inwoners van het Land van Cuijk, die u graag meenemen naar de bijzondere plekken van hun omgeving

Eten en drinken
Brabant staat natuurlijk ook bekend om het eten en drinken. Er zijn genoeg plekken om heerlijk te genieten van een hapje en een drankje. Verblijf je bij d’n Twist dan kom je na een wandeling van ongeveer 20 minuten richting Westerbeek uit bij Eetcafé Dinges.  Andere tips  op fietsafstand zijn Ons Moe in Oploo, Bos en Berg in Overloon, Broer en Zus in Overloon en Museumzicht in Overloon.

Wil je lekker eten in de groepsaccommodatie zelf, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De keuken staat ter beschikking om zelf een heerlijk gerecht te bereiden maar een eenvoudig soepje kan natuurlijk ook.
Wil je BBQ-en of je eigen vlees bereiden op een Party Pan. Wij regelen uw bestelling bij onze keurslager.   Zij komen het op de gewenste dag bezorgen inclusief BBQ of Partypannen, salades en stokbrood. De spullen worden de volgende dag weer vuil opgehaald. De korting die wij krijgen gaat naar "ons" nieuwe kindcentrum in aanbouw in Ghana.

Overige activiteiten

Klik op uw keuze in bovenstaand menu voor ons aanbod aan activiteiten die wij voor u hebben gekozen. Gezien de voorbereidingstijd van een aantal activiteiten, is er voor sommige activiteiten een bepaalde voorbereidingstijd noodzakelijk, Wij verzoeken u dan ook tijdig te reserveren.

Presentatie over investeren in d'n Twist

(mimimaal 8% gegarandeerd rendement op onze bedrijfsobligaties met diverse looptijden)   

Investeerder Rob van Leuven legt u graag uit hoe u kunt deelnemen aan onze crowdfunding en maandelijks rendement opbouwt op basis van ons vastgoed.   

REEDS 255  DEELNEMERS GINGEN U VOOR !!!                                                                               

Handige websites

Heeft u nog vragen voor Team d'n Twist bel , app of mail ons. 

06 -87 85 35 34        info@dntwist.nl