d'n Twist
Loes & Ronald
van Goor den Oosterlingh
Duivenbosweg 1
5825 HR OVERLOON

+31 (0)485 38 12 01 +31 (0)6 24 38 19 61 info@dntwist.nl

Activiteiten

Algemeen
Overloon is gelegen in het zuidelijk gedeelte van het Land van Cuijk, tussen Boxmeer en Venray. In het Land van Cuijk raak je niet snel uitgekeken. Er valt nog zoveel te ontdekken, Bijzondere bezienswaardigheden, unieke musea, evenementen met landelijke bekendheid, paradijsjes voor watersporters en prachtige natuur.

Het is vooral het heldhaftige verleden dat het Land van Cuijk zo bijzonder maakt. Vrijwel nergens anders hebben eeuwen van roerige vaderlandse geschiedenis zo nadrukkelijk hun sporen in het landschap en de dorpen achtergelaten als in deze regio. De grootste tankslag ooit op Nederlands grondgebied vond plaats in Overloon en het Oorlogsmuseum in Overloon geeft een indringend beeld van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Vlakbij het Oorlogsmuseum bevindt zich ook het klimbos. Verder bevinden zich in Overloon het ZooParc, een dierentuin waar je rustig kan wandelen tussen de dieren, die gedeeltelijk vrij rondlopen en met mooi weer is het terras van ijssalon Clevers (bijna) altijd vol. Eenieder die daar een ijsje heeft gegeten weet waarom.

Handige websites
Klik hier op http://www.landvancuijk.nl/agenda/ http://www/recreatiefoverloon.nl/ en http://www.liefdevoorlimburg.nl/ voor de actuele agenda met alerlei activiteiten in de regio.
Een andere tip is: http://www.visitbrabant.nl/
Hier kunt u ook uw eigen fietsroute plannen en printen, delen, mailen, downloaden enz.
Een aanrader!!!

Wandelen en fietsen
Er zijn genoeg mogelijkheden om de te wandelen of te fietsen. Wij hebben een aantal routes klaarliggen maar vrij wandelen en fietsen is natuurlijk mogelijk. Op  http://www.visitbrabant.nl/
kunt u ook uw eigen fietsroute plannen en printen, delen, mailen, downloaden enz.
Een aanrader!!!
 
Winkelen
Winkelen kan in de steden Boxmeer en Venray, beiden liggen ongeveer 12 km van d’n Twist. Venlo is zeker aan te bevelen om heerlijk te winkelen en ligt op ongeveer 30 minuten rijden met de auto.
 
Natuurwater
Vlakbij Overloon ligt ook het Schaartven, waar het zomers heerlijk vertoeven is in en rond de waterplas. Verder worden ook Toverland in Sevenum of Irrland vlak over de grens in Duitsland gekozen door anderen groepen
 
Musea
Musea zijn o.a. in het Kasteelmuseum in Boxmeer, het Graafs museum, het Graafs Kazemattenmuseum en het Archeologisch Historisch Museum te Grave en de Beeldentuin te Cuijk.
 
Eten en drinken
Brabant staat natuurlijk ook bekend om het eten en drinken. Er zijn genoeg plekken om heerlijk te genieten van een hapje en een drankje. Verblijf je bij d’n Twist dan kom je na een wandeling door het bos van ongeveer 10 minuten uit bij Steakhouse Leuke Broeders. Reserveren is wel gewenst. Wil je lekker eten in de groepsaccommodatie zelf, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De keuken staat ter beschikking om zelf een heerlijk gerecht te bereiden maar een eenvoudig soepje kan natuurlijk ook.
Wil je BBQ-en of je eigen vlees bereiden op een Party Pan. Wij geven uw bestelling door aan slagerij Meulepas te Boxmeer. Zij komen het op de gewenste dag bezorgen inclusief BBQ of Partypannen, salades en stokbrood. De spullen worden de volgende dag weer vuil opgehaald

Overige activiteiten
Klik op uw keuze in bovenstaand menu voor ons aanbod aan activiteiten die u voor u hebben gekozen. Gezien de voorbereidingstijd van een aantal activiteiten, is er voor sommige activiteiten een bepaalde voorbereidingstijd noodzakelijk, Wij verzoeken u dan ook tijdig te reserveren.

Heeft u nog vragen voor d'n Twist ga dan direct naar de contactpagina of neem op een andere wijze contact met ons op.


Uw ervaringen met d'n Twist kunt u plaatsen in ons gastenboek.