d'n Twist
Loes & Ronald
van Goor den Oosterlingh
Duivenbosweg 1
5825 HR OVERLOON

+31 (0)485 38 12 01 +31 (0)6 24 38 19 61 info@dntwist.nl

De boerderij

d'n Twist is een typische langgevelboerderij, een kenmerkend type boerderij op de zandgronden van het oosten van Noord-Brabant. Vanaf de zeventiende eeuw ontstond in Brabant de behoefte om het woongedeelte, de veestal, de oogstberging en de dorsvloer onder één dak te brengen. Bovendien wilde men de indeling van de stal veranderen en het aantal woonvertrekken uitbreiden. Door dit alles ontstond uit het hallenhuis de langgevelboerderij.

Dit boerderijtype heeft een langgerekte, smalle plattegrond en alle toegangen bevinden zich in één van de lange gevels. De schuurdeur is vaak hoger dan de naastgelegen staldeur, er moest immers een volgeladen oogstwagen door naar binnen kunnen rijden. Deze kenmerken vindt je nog terug in de boerderij. De hoge schuurdeuren zijn ook behouden gebleven.

De boerderij heeft vele jaren dienst gedaan als varkensboerderij, maar heeft al jaren geleden de agrarische functie verruilt voor een recreatieve bestemming. Wel zijn er nog kippen die op en om de boerderij wonen en zijn er verschillende fruitbomen en -struiken te vinden op het terrein. 

In 2008 zijn de gastenkamers op de voormalige hooizolder van de boerderij gebouwd, waarbij de authentieke uitstraling en zicht op de houten spanten is behouden. Vanaf april 2009 is de bed and breakfast gestart (toen nog als Gasterij de Ganzerik). In juni 2009 heeft de B&B zich bij Boertel (een hotel op de boerderij) aangesloten (zie ook www.boertel.nl) en in 2015 is de naam veranderd in de meer toepasbare naam "d'n Twist". In 2016 is een nieuwe slaapkamer toegevoegd. Deze slaapkamer en is speciaal geschikt gemaakt voor mindervaliden.

Heeft u nog vragen voor d'n Twist ga dan direct naar de contactpagina of neem op een andere wijze contact met ons op.

Uw ervaringen met d'n Twist kunt u plaatsen in ons gastenboek.

De boerderijDe boerderijDe boerderij